Selecteer een pagina

visie

In 2015 zij wij een gezinshuis gestart om kinderen en jongeren die niet thuis kunnen opgroeien een rotsvaste plek in ons gezin te bieden, zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen. Wij bieden naast structuur, begeleiding en behandeling, ook de gezelligheid, veiligheid en normen en waarden van een gezin aan. Wij geloven, dat vanuit het gewone leven van een veilig gezin, grote stappen gezet kunnen worden. We erkennen wat er is, niet wat er niet is, en van daar uit werken we verder. We zoeken naar de talenten en mogelijkheden die de kinderen hebben en helpen ze daarin te groeien.

Het gewone leven

De kracht van het gewone leven dat is de kern van ons gezinshuis. Kinderen genieten van het gewone dagelijkse leven van een gezin. Gewoon waar het kan en extra begeleiding waar nodig.

Coachend Positief

Wij geloven in de kracht van positief opvoeden. Door als pedagogen vooral coachende positieve vragen te stellen bevorderen we de ontwikkeling van het kind. We dagen de kinderen uit, om in hun eigen tempo, stapjes vooruit te zetten. Daardoor groeit het zelfvertrouwen van het kind.

Doelmatig

Wij werken planmatig door met betrokkenen en specialisten een begeleidingsplan op te stellen. Hiervoor werken wij onder andere samen met een orthopedagoog. Het plan geeft richting en helpt ons om vorderingen in kaart te brengen.

Samenwerking

Wij, Judith en René, draaien ons gezinshuis samen, zodat er twee vaste aanspreekpunten zijn, die goed op elkaar zijn ingespeeld. Doordat we elkaar goed aanvullen zijn we in staat om de gehele begeleiding zelf op ons te nemen en de taken passend te verdelen. Hierbij werken we met rust, structuur, duidelijkheid en continuïteit en zorgen ervoor dat het basisvertrouwen kan groeien.

 

Driestroomhuis

Wij zijn een franchiseonderneming van De Driestroom. Naast onze eigen zorg en aandacht voor kwaliteit zorgt ook de Driestroom ervoor dat er, doormiddel van kwaliteitsnormen en eisen, die zij aan gezinshuizen stelt, een constant en hoog niveau van kwaliteit van zorg voor de jongeren is. Samen staan we sterk en kunnen we de kwaliteit bieden die de jongeren nodig hebben.

 

Basic Trust

Wij gebruiken ook de methodes van Basic TrustEen tekort of gebrek aan basisvertrouwen ligt meestal ten grondslag aan de (emotionele en gedrags)symptomen die een kind laat zien. Voor herstel is de houding en de communicatie van de opvoeders met het kind van cruciaal belang. Dit vraagt van opvoeders specifieke kennis en vaardigheden.

 

Informatie

Stationsstraat 91
3881 AC  Putten

0341353935

0623586019

info@derotsputten.nl